Spiralne viršle

Gledam nešto onu emisiju kako je Džejmi Oliver uterivao zdravu hranu u engleske škole. I stvarno mu je projekat super i nešto sa čime mora čovek da se složi i sve. Ja se naših užina ne sećam. U stvari sećam se nekih. Dobijali smo džem i hleb, krem i hleb, paštetu i hleb i mesni narezak i hleb. I mekike, bez hleba, ali to je možda lažno sećanje. Onda smo povrh svega dobili i žuticu pa je projekat školske kuhinje obustavljen na neodređeno vreme.

Ali nisam htela o tome, nego o viršlama. Džejmijev neprijatelj dana bile su neke ćureće spirale koje svi mnogo obožavaju i koje sam iz momenta poželela da probam.  Nekako mi se čini da se malo preteruje sa hejtovanjem viršli.  I onda se setim da sam još letos na roštilju spremila ovo za vas, pa mi je ostalo negde u dubinama kartice i eto, roštilj kad mu vreme nije.

 

Potrebno vam je:

Štapić za ražnjiće

Viršle

 

Prvo probodite viršlu po dužini. Iz nekog razloga je to malo nezgodno, štapić hoće da skrene i to, ali nije opasno, samo ga vratite nazad pa na pravi put.

Onda uzmete nož i zasečete do samog štapića. Posle samo okrećete viršlu i sečete malo ukoso.  Slika valjda objašnjava bolje od mene.  Dobra stvar je što ne možete da pogrešite ili da preterate. Tome služi štapić.

Onda izvučete štapić i nekako se napravila kao spirala.

I to je to, pravac tiganj ili roštilj.

spiralne viršle

Ali zašto smo sve ovo radili?

Pa zato što onda imamo više ivica koje krckaju, viršle izgledaju super zabavno

spiralna viršla

a i da ne zaboravimo najvažnije: možete da pravite oing-oing zvuke dok ih pripremate.


Lajkuj ili podeli sa prijateljima :)


Ostavite komentar