Voćni parfe

Ponovo jedan recept koji je toliko jednostavan da se nekako podrazumeva i nisam sigurna koliko se može nazvati receptom. Ipak, kada odete u kafić na čašicu parfea naplate vam ga isto kao, ne znam, tiramisu, tako da možemo proglasiti da jeste recept.

Sad kad smo to ustanovili ide još jedna stvar. U ovom obliku parfe jeste kolač – sladak je i masan i lepo izgleda. Ako želite vi možete napraviti laganiju verziju, objasniću usput, koju možete jesti za doručak ili u većim količinama. Mada i ovo je ok doručak, samo eto, izvodim gluposti.

Potrebne količine zavise od suda u kome ga spremate. Ja sam imala ovu lepu čašu od 2dl.

 

Potrebno vam je:

200g grčkog jogurta, to je jedno ono malo pakovanje (običnog jogurta za laganiju verziju)

3 kašike pahuljica

3 kašičice slatkog (seckanog voća za laganiju verziju)

 

Započnite tako što ćete trećinu jogurta sipati u čašu

jogurt

Nema veze ako malo i ubrljate sa strane, to se neće videti.

Preko sipajte 1 kašiku pahuljica. Bitno je da to budu one zaslađene pahuljice poput Vitalis krančija (nije reklama nego sam te koristila sada) jer jogurt nije sladak, a nama se jede nešto slatko. Takođe, najbolje će biti da to bude neka sorta koja sadrži cele orašaste plodove (bademe, lešnike) – zbog teksture.

Preko dodajte slatko, po mogućnosti neko od sitnurija poput borovnica ili šumskih jagoda. Pazite da ne preterate, mala kašičica je više nego dovoljna. Možete umesto toga staviti i sveže voće, seckano i pošećereno/preliveno medom. U tom se slučaju ne ustežite.

Ponovite još dva puta, tako da na vrhu budu pahuljice i slatko, odnosno voće.

voćni parfe

Pošto se parfe služi odmah ništa mu se ne bi dogodilo i da sve ovo jednostavno pomešate. Jedino što ne bi izgledalo ovako lepo, a izgled jeste važan, ma šta nam govorili.

Eto. Sada konačno znate šta ćete sa svim onim teglama slatkog što vam čuče u ostavi.


Lajkuj ili podeli sa prijateljima :)


Ostavite komentar